Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna från Kålltorps Bygg.

2017-06-29

Nyproduktion av Valkyria på Liseberg

Liseberg har gett oss förtroendet att bygga 2018 års stora attraktion Valkyria. Arbetet avser byggnads- och fundamentarbeten till denna nya attraktion.

”I valkyrians väldiga skugga är du utvald till den ultimata utmaningen. Beväpna dig med mod och kraft – för att komma upp måste du först åka ner. Rakt ner! Europas längsta Dive Coaster: en berg- och dalbana med ett vertikalt drop på hela 50 meter. Just som du ska åka över kanten pausar plötsligt åkturen. Sedan kastas du rakt ner i en underjordisk tunnel… i 105 km/tim!”

https://www.youtube.com/watch?v=5Pc1AwFxYn4

2017-06-27

Nyanställning

Vi utökar med ytterligare en platschef och välkomnar Karl Wennberg till Kålltorps Bygg.

2017-06-27

Ny medarbetare

Vi hälsar välkommen entreprenadingenjör Sara Kärrlund till Kålltorps Bygg.

2017-06-27

Kålltorp på konferensresa i Portugal

Kålltorp anordnade en konferensresa till Portugal som en del i vårt arbete med att tillsammans ta företaget ytterligare ett steg framåt i vår utveckling. Det var späckat schema med hårt arbete varvat med aktiviteter som t.ex. Fonseca Vingård, stadsvandring i Lissabon med teambuilding, god mat och mycket trevligt umgänge.

2017-03-30

¡Kålltorps en Barcelona!

Algunas fotos de nuestra conferencia en Barcelona. Un increible fin de semana con fútbol, Sagrada Familia, tapas y muchas risas!!

Eller som vi säger i Sverige: Kålltorpsgänget i Barcelona Lite bilder från Kålltorps Byggs studieresa till Barcelona. En fantastisk helg med fotboll, Sagrada Familia, tapas och många goa skratt!

2017-03-30

Filmning!

Filmning av Kålltorps Byggs promotion video på gång...

2017-02-16

Lokal med skyltläge

I egen regi bygger vi nu 19 lagerenheter i bostadsrättsform i Landvetter Företagspark. Varje enhet består av 91m2 lager- och uppställningsyta i bottenplan samt ett entresolplan om 40 m2. Lokalerna är utrustade med rejäl högport, egen luft/luftvärmepump och egen vatten- och elmätare.

Intresserad? Kontakta Mikael Nyberg på Kommersiella Fastigheter, 031-761 23 44

2016-09-13

Kvalité, miljö och arbetsmiljö

Kålltorps Bygg är nu certifierade i kvalité, miljö samt arbetsmiljö.
Bland de första 20 byggföretagen i Sverige är vi nu certifierade enligt de nya ISO -standarder
9001:2015 och 14001:2015 och även den senaste standaren i arbetsmiljö OSHAS 18001:2007.

Det var två intensiva men trevliga certifieringsdagar som resulterade i en rapport utan anmärkningar. Revisorerna från BMG Trada ansåg att vi har ett väl implementerat ledningssystem och att vi inte behövde göra några större förändringar utan ska fortsätta arbeta som vi gör idag.  

2016-08-16

Kålltorps bygg AB bygger nytt Ronald McDonald-hus

Kålltorps Bygg har fått förtroendet att bygga ett nytt Ronald McDonald Hus med 13 nya rum för familjer med sjuka barn.
16 augusti togs första spadtaget med Henrik Lundqvist, Ann-Marie Wennberg(sjukhusdirektör Sahlgrenska), Eva Dunér(ordf. Ronald Mc Donald Hus), Raymond Mankowitz(ordf. Ronald McDonald barnfond), Tony Johansson(projektchef Kålltorps Bygg). Huset skall stå klart sommaren 2017

2016-06-16

AAA-rating 2016

Vi är stolta att berätta att Kålltorps bygg AB även detta året har fortsatt högsta kreditvärdighet AAA vilket bara 2,7 % av Sveriges företag tilldelas.

2016-05-12

Kålltorps Bygg AB bygger för Liseberg

Kålltorps Bygg AB har i år igen fått förtroendet att medverka i projekt för Liseberg. I år har vi byggt den nya attraktionen Aerospin, flyttat Fisketuren samt renoverat Virvelvinden. Det största projektet var dock att bygg om Tyrolen.

Tyrolen har funnits på Liseberg i över 80 år. Miljontals gäster har genom åren njutit av wienerschnitzel, skummande öl och umpa umpa-musik.

Det nya Tyrolen anno 2016 liknar sin föregångare till det yttre men är mycket miljö smartare. Bland annat är den nya restaurangen energieffektivare, har närproducerad mat och allt matavfall återvinns till biogas.
Den tidigare kontinentala atmosfären blir än mer påtaglig då restaurangen får en klassisk Biergarten (som kännetecknas av bänkar och bord av trä, lummig grönska och kulörta lyktor) med plats för 400 gäster och som kommer väl till pass denna sommar med alla EM-fotbollsmatcher som kommer att visas där.
Invändigt har Tyrolen fått ett helt nytt restaurangkök, inkl. ny el, nya rör, ny vent, ny kyla, ny sopsug samt fjärr-värme. Det är tillbyggt 50 m2 samt en ny stor entré till uteserveringen.

Invigning av nya Attraktionerna och Tyrolen var 23 april 2016

 

2016-03-01

Från Värdshus till Världshus

Kålltorps Bygg AB har fått i uppdrag av Platzer att bygga om granithuset vid Packhuskajen till en flerbrukarfastighet med strukturåtgärder samt hyresgästanpassningar. Huset från 1942 ska få nytt liv med inflyttning under andra kvartalet 2016 och vi är glada att få en del av detta. Första etappen skall vara klar 1 april, sedan följer 3 etapper till under året och målet är att hela fastigheten är ombyggd till nya hyresgäster till årsskiftet.

 

2016-01-18

Liseberg AB

Vi har med glädje på nytt fått förtroende av Liseberg AB, att med vårt kunnande får utföra arbeten med 2016 års 2 nya attraktioner samt ombyggnad av Restaurang Tyrolen.

Projektet Tyrolen är en större om- och tillbyggnad och på mycket kort tid skall det utföras en omfattande förändring av restaurangen både invändigt och utvändigt. I arbetena med attraktionerna ingår arbeten med grundläggning och uppbyggnad av tillhörande byggnader.

2015-09-18

Nytt huvudkontor åt AB Volvo!

Kålltorps Bygg har fått i uppdrag av AB Volvo att utföra en total ombyggnation av byggnad VLH i Lundby som skall bli nytt huvudkontor åt AB Volvo

Projektet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter lokalyta på 8 våningsplan, som föregåtts av en rivningsentreprenad och med byggstart i november 2015.
Projektet beräknas vara färdigställt i december 2016. Entreprenadformen är totalentreprenad i samverkan.

Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett spännande projekt i gott samarbete!

2015-09-04

Wan Awards - Resecentrum Amhult

Amhults resecentrum har blivit nominerat till Wan Awards! Den flygplansliknande miljöbyggnaden uppförde Kålltorps bygg under 2013 till 2014 med slutbesiktning i juli. Gå in och läs mer kring Amhults resecentrum. http://www.worldarchitecturenews.com/

2015-08-20

Personalökning

Vi ökar ytterligare med en ny medarbetare som började den 17 augusti. Vi välkomnar Johan Dahlman till gänget som ny arbetsledare.

2015-08-10

Ny medarbetare

Vi välkomnar Jonas Rydh till vårt team. Jonas kommer att arbeta som platschef på entreprenad och har tidigare arbetat på PEAB.

2015-07-15

Stenungstorg

På uppdrag från Citycon utför vi om- och tillbyggnad på Stenungstorg. Köpcentrets nya ägares vision om ett öppet köpcenter ska implementeras samt kompletterande väg för brandkår. Kålltorps bygg utför därför förstärkning av kajdäcket samt asfalterad väg. Ombyggnaderna som genomförs är diverse butiksanpassningar och tillbyggnaden är en två vånings nybyggnad för café och butiker.

2015-07-02

AAA rating

Vi är stolta över att berätta att vi nu har AAA rating. Kålltorps bygg AB är ett av bara 2,7% av Sveriges företag som tilldelats högsta kreditvärdigheten.

 

2015-06-24

Great Andoh

Var med och stöd Great Andoh, det är vi! Emelie Kanter från Göteborg har visat att man med små medel kan göra stor skillnad för så många. 2008 åkte Emelie som volontär till Ghana och träffade Jacques och tillsammans startade de en insamling för utsatta barn så att de fick rent vatten och blev hälsoregistrerade. Barnen blev friska och började tänka på framtiden och då bestämde sig Emelie och Jacques för att starta Great Andoh. En skola och hem för 300 barn där utbildning ger möjlighet att förändra sin framtid och förverkliga sina drömmar. http://www.greatandoh.com/

2015-06-24

Kungsgatan 50

Vi har fått i uppdrag av Vasakronan att bygga om på Kungsgatan 50 i Göteborg och vi tackar för förtroendet. Entreprenaden omfattar byggnads- och installationsarbeten på en area om ca 1000 kvm inom två våningar där bland annat rivning av bjälklag mellan våningsplanen ska utföras och ny smidestrappa ska byggas. Lokalerna kommer få nya ytskikt och anpassas för nya hyresgäster för en bättre kontorsmiljö i den befintliga byggnaden från 1800-talet.

2015-06-04

Medarbetare sökes!

Kålltorps Bygg fortsätter med sin utveckling och söker nya medarbetare. Vi söker dig med god branschvana, som vill ta klivet till det mindre företaget med ambitioner, där du har möjlighet att vara med att utforma och utveckla såväl företaget som dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som är driven och engagerad och som har förmågan att ta tag i och lösa problem som dyker upp under projektets gång. Du har en god känsla för kvalitet och service gentemot såväl beställare som underentreprenörer och andra samarbetspartners.

Se våra lediga tjänster under "Arbeta hos oss"

2015-04-23

Nya ansikten

Kålltorps Bygg utökar sin kompetens med Rickard Stocks arbetschef, Mikael Jardebrand platschef och Per Milch som arbetsledare samt 6st yrkesarbetare. Med sig har de en gedigen erfarenhet från Erlandsson och nu närmast från Bygg & Konsult. Vi önskar alla varmt välkomna in i gänget.

Mikael Jardebrand, Rickard Stocks, Per Milch

2015-03-01

Borås bil personbilar AB – Kinna

Vi har fått i uppdrag Borås bil personbilar AB att bygga om bilserviceanläggningen för Kinna bil AB

2015-03-01

Hemköp – Malmö

På uppdrag av Axfood AB har vi fått förtroendet att bygga om Hemköps butik på 2200m2 i nya Malmö Plaza

2015-01-05

Mechanica på Liseberg

Vi har fått den stora äran att bygga huvudbyggnaderna och området till Lisebergs nya attraktion. ”Vårens nyhet 2015 på Liseberg heter Mechanica. En attraktion som med stor kraft och hög hastighet snurrar dig 360 grader och 30 meter upp i luften, en attraktion som kommer utmana de mest våghalsiga”.

2014-11-26

Den 1 december välkomnar vi Lina Gustafsson till vårt team. Hon kommer närmast från Bigab och kommer arbeta med kalkyl för oss under entreprenad.

2014-11-26

Den 1 november startade Lars Andersson sin anställning hos oss som arbetsledare under småentreprenad. Lars har drivit egen verksamhet och har arbetat för oss som inlånad ett tag.

2014-11-26

God Jul

I år skickar vi inga julkort. Vi har valt att skänka pengar till Barncancer Fonden istället.

2014-11-26

Nytt projekt under november månad:

Vi har fått möjlighet att göra en lokalanpassning för Göteborgs Hamn till nya hyresgästen DFDS Logistics i fastigheten BYG660 Galären. Projektet kommer pågå från november till januari 2015.

2014-10-24

Houdini Sportswear

Houdini Sportswear och Vasakronan samt Kålltorps byggnads AB är de första med att skapa en Grön butik i Sverige med fokus på miljö och energiåtervinning.

2014-08-27

Jubileumsfesten

Vi vill varmt tacka alla som bidrog till att vår 25-årsjubileumfest blev så lyckad!

2014-05-23

Är du redo för en spännande utmaning?

Just nu söker vi entreprenadingenjör med inriktning kalkyl/inköp, platschef och arbetsledare.

Läs mer under Arbeta hos oss.

2014-05-23

Nu bygger vi vår profil med en ny modern hemsida

I samband med vårt 25-årsjubileum 2014 har vi moderniserat vår hemsida och byggt en helt ny från grunden. I tidens anda så är den responsiv, dvs anpassad för att även kunna visas på ett tillgängligt sätt även i din smartphone, på din surfplatta etc. Här lyfter vi bland annat fram ett antal projekt inom olika kategorier, som visar på vår stora bredd och kunnande.

Mycket nöje & en trevlig helg önskar vi på Kålltorps Bygg!