Skip to main content
Medarbetarporträtt

”En välkomnande grupp med blandade uppgifter.”

By 11 juli, 2023december 6th, 2023No Comments
Shirin Ghiasi, arbetsledare Kålltorps Bygg

”Jag har haft möjlighet att arbeta i en välkomnande grupp med blandade uppgifter och fått värdefulla kunskaper. ”

Möt Shirin Ghiasi, praktikant på Kålltorps Bygg.

Shirin Ghiasi har praktiserat på Kålltorps Bygg och vi ställer några snabba frågor till henne för att höra mer om hur det är att vara praktikant hos oss.

Du har praktiserat här på Kålltorps Bygg ett tag nu. Hur går det?
– Det går fantastiskt bra! Jag har haft möjlighet att arbeta i en välkomnande grupp med blandade uppgifter och fått värdefulla kunskaper. Allt från administrativa sysslor till praktiska arbetsuppgifter och även kalkyl. Jag hade turen att bli involverad i två olika projekt – ett komplext industribygge och en unik lokalanpassning av ett av Göteborgs mest spännande byggnader.

Vad är din bakgrund?
– Jag har har pluggat Byggproduktionsledare på KYH och kom till Kålltorps Bygg på min praktik. Sedan dess hunnit praktisera flera perioder och jobba extra på både sommaren och under terminerna. Jag har även en bakgrund som inredningsarkitekt men valt att skola om mig. Nu har jag gått från en konstnärlig approach till att vara mer praktisk där jag bär arbetskläder och är involverad i industriellt byggande.

Idag är du på ett av Kålltorps Byggs större projekt, hur är det?
– Just nu är jag involverad i ett spännande projekt. Det handlar om en industribyggnation för fordonsindustrin på cirka 3 900 kvm och med ett ordervärde på mer än 150 miljoner kr. Det är en utförandeentreprenad med en daglig arbetsstyrka på 50–90 personer. Komplexiteten och de tekniska utmaningarna kopplade till byggnaden gör den verkligen unik. Att koordinera tunga lyft under produktionen har krävt noggrann planering och samordning. Dessutom strävar projektet efter att uppnå en guldmiljöcertifiering enligt LEED, vilket har gett mig större kunskap inom hållbart byggande.

Vad tar du med från tiden som praktikant?
– Genom att projekten är så unika och komplexa har jag fått mycket nyttiga erfarenheter och även utbildningar inom LEED och Bidcon. En aspekt som har inspirerat mig är fokus på hållbarhet och att uppnå LEED-certifieringen. Det har varit fantastiskt att se användningen av hållbara byggmetoder och hur det bidrar till att skapa en mer miljömedveten byggbransch.

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till mina kollegor för deras kontinuerliga stöd och vägledning under denna resa.

 

(Idag är vi glada att meddela att Shirin Ghiasi arbetar som arbetsledare hos oss på Kålltorps Bygg.)