Skip to main content
Nyhet

Kålltorps Bygg får ny vd samt ny ekonomichef 

By 28 juni, 2023december 6th, 2023No Comments
Ny VD för Kålltorps Bygg

Det känns otroligt spännande att bli en del av Kålltorps Bygg.

Mattias Gustafson, blivande VD för Kålltorps Bygg.

Kålltorps Bygg framtidssäkrar och stärker organisationen med ny vd Mattias Gustafson samt ny ekonomichef Niclas Hesselgren.

– Vi är väldigt positiva inför förstärkningen. Vi har en utmärkt grund som vi vill bygga vidare på. Med Mattias som vd säkrar vi framtiden och stärker förutsättningarna för att vidareutveckla vårt erbjudande. Jag ser fram emot att jobba tillsammans och att fokusera mer på min roll som affärsutvecklare för Kålltorps Bygg, säger Morgan Johansson som även kvarstår som koncernchef för Kålltorpsgruppen. 

 – Det känns otroligt spännande att bli en del av Kålltorps Bygg. Jag ser fram emot att arbeta i en organisation som genomsyras av hög kompetens, starkt driv, en positiv och genuin företagskultur och där medarbetarna brinner för hållbarhetsfrågor. Med ett stort fokus på människan har de byggt upp ett starkt varumärke med en tydlig vision om att bygga morgondagens Göteborg, säger Mattias Gustafson blivande vd för Kålltorps Bygg.  

Sedan starten 1989 har Kålltorps Bygg fokuserat på sunda företagsvärderingar och nära samarbeten. I kombination med en stark lokal förankring och ett långsiktigt engagemang har bolaget växt upp till att vara en stabil och uppskattad byggpartner i Västsverige. Trots en dämpad marknad väljer Kålltorpsgruppen att nu satsa genom att rekrytera.  

 Mattias Gustafson har tidigare haft rollen som vd och koncernchef för Betonmast Sverige (nu AF-gruppen), en verksamhet som han tillsammans med tidigare kollegor startade i Sverige 2014. Där genomförde han projekt som exempelvis Lindholmens Tekniska Gymnasium, Volvo Penta HQ och Kungsbacka Badhus.

Innan Betonmast jobbade han en längre tid på Peab. De senaste åren som regionchef för Region Speciella projekt, en verksamhet specialiserad på genomförandet av stora och komplexa projekt exempelvis Angereds Bad och Ishall, Tanum Shoppingcenter och Hotel Post.

I samband med detta rekryterar vi även en ny ekonomichef, Niclas Hesselgren, som kommer stödja den utveckling som sker inom organisationen. Även Niclas Hesselgren har tidigare arbetat på Betonmast som ekonomichef och på Peab i rollen som controller samt chef över redovisningscentret.   

– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Mattias och Niclas. De har båda lång erfarenhet av byggbranschen och verksamhetsutveckling. Det känns helt rätt och vi går in i nästa fas med fullt engagemang! avslutar koncernchef Morgan Johansson. 

Mattias Gustafson efterträder Morgan Johansson, tidigare vd för Kålltorps Bygg och koncernchef för Kålltorpsgruppen. Morgan Johansson står kvar som koncernchef för Kålltorpsgruppen och fortsätter att aktivt arbeta inom Kålltorps Bygg som affärsutvecklare.
Niclas Hesselgren efterträder Anna Hök som kvarstår som ekonomichef för Kålltorpsgruppen.
Planen är att Mattias Gustafson och Niclas Hesselgren tillträder sina nya roller 1 september.