Skip to main content
Medarbetarporträtt

Kålltorps Byggare – Kent Sommar

By 6 mars, 2019november 24th, 2023No Comments
Kent Sommar, Kålltorps Bygg

Kålltorps Byggare

Intervju med en av våra många medarbetare.

Medarbetare: Kent Sommar, Snickare
Erfarenhet: I branschen sedan 1979

– Vad har förändrats mest? Verktygen har blivit bättre och numera är det ett annat fokus på arbetsmiljön.

– Hur är det att arbeta på Kålltorp? Jag trivs bra! Framförallt vill jag framhålla gemenskapen och delaktigheten. Jag har också fått möjligheten att medverka i ett flertal unika projekt. Nu renoverar vi järnvägsstationen i Landeryd, ett statligt byggnadsminne, som gör att vi måste vara innovativa och hitta kreativa lösningar.

Vad gör du på fritiden? Mitt stora intresse är flugfiske och att resa. Det har blivit några fiskeresor under åren. Jag har varit i Argentina, Grönland, Ryssland, Thailand och Nepal för att nämna några.

Och din favoritfisk? Får nog säga att fiska öring är det som fascinerar mig mest. Tänk att få gå vid en å eller bäck och spana efter ett bra ställe där öringen vakar (letar mat). Jag kan sitta i timmar för att läsa av omgivningen och naturen för att sen slänga ut min fluga och lura fisken att hugga.

Vad ser du helst på tallriken? Den godaste fisken åt jag i Ryssland. Det var en öring som jag tog från älven Litza på Kolahalvön. Vi tog den direkt och åt den som sushi tillsammans med wasabi och soja som vi packat med oss. Det var nästan så att den sprattlade hela vägen till magen.