Skip to main content
Nya projekt

Vi bygger ett mer smakrikt Göteborg

By 2 september, 2022november 30th, 2023No Comments
Kålltorps Bygg för ett mer smakrikt Göteborg

”Att se stadens restaurangutbud växa och veta att vi bygger ett mer smakrikt Göteborg, känns extra roligt.”

Göteborg slår rekord i antal turister under juli månad. Lagom till sommarens besök har Kålltorps Bygg avslutat sitt fjärde restaurangprojekt på kort tid. Göteborgs restauranger blir fler och utbudet allt bredare.

Med utmärkelser från Lonely Planet (Best Sustainable City Stay 2021) och Time Magazine (The worlds greatest places of 2021) har Göteborg som destination fortsatt utvecklats och i juli i år slog staden rekord i antal besökare. I takt med ett stigande intresse för både upplevelser och mat har restaurangutbudet breddats. Nyligen avslutade Kålltorps Bygg det fjärde restaurangprojektet på samma gata – Södra vägen i centrala Göteborg.

– Att se stadens restaurangutbud växa och veta att vi bygger ett mer smakrikt Göteborg känns extra roligt, säger Christian Wingdell, projektchef på Kålltorps Bygg.

Sedan september 2020 har Christian Wingdell lett arbetet för renovering och byggnation av alla fyra restauranger; Berzelius Bar & Matsal, Kaifo samt systerrestaurangerna Drinks 20 och Dinner 22.

– Samtliga projekt har gått över förväntan och vi är väldigt nöjda med vår insats. Tack vare ett tätt och bra samarbete med Tobisson Fastigheter som är beställare av alla restaurangerna har vi kunnat hålla tidplanen och leverera enligt utsatt tid. berättar Christian Wingdell.

Kännetecknande för segmentet kommersiella fastigheter är tidspressen. Då fastighetsägarens intresse är att hålla stängt så kort tid som möjligt blir planering en avgörande faktor för att leverera på utsatt tid.

– Som beställare av de här typen av projekt är jag medveten om komplexiteten. Att bygga om i en redan befintlig miljö är många gånger svårare än att starta upp något nytt. Varje projekt är unikt med sina utmaningar, allt ifrån platsbrist och ventilation till brandsäkerhetslösningar, säger Carl Tobisson, ägare av Tobisson Fastigheter.

Kålltorps Bygg har lång erfarenhet av kommersiella och offentliga lokaler. Lokalanpassningar för restauranger är inget nytt koncept för bolaget. Tidigare har man bland annat byggt om Heaven 23 (Gothia Towers), Tien Tsin (Engelbrektsgatan), Göteborgs WOK (Östra Hamngatan, idag Foodie) och ett flertal andra restauranger både för Liseberg och Göteborgs fordonsindustri.

– I våra projekt skapar vi gynnsamma förhållanden för alla parter. Vi, tillsammans med beställare och andra nyckelpartners, sätter gemensamma mål med gemensamma resurser. Mitt ansvar är att se till att arbetet fortskrider fokuserat ända fram till överlämning, med målet att tillföra värde för beställaren och givetvis för restaurangbesökarens upplevelse, avslutar Christian Wingdell.